Wie is Wie?

Martial Arts        Aalst

BESTUUR

VOORZITTER / SPORTIEF COƖRDINATOR

TOM VAN DE SIJPE

info@won-hyo.be

SECRETARIAAT

NERA ARYS

administratie@won-hyo.be

ADMINISTRATIE WEDSTRIJDEN

SVEN BERNAERTS

sven@won-hyo.be

COMMUNICATIE STAD AALST

TIM VAN DE VELDE

tim@won-hyo.be

TRAINERS

 

Sensei / Sabum

 

De hoofdtrainer van Won-Hyo is Tom Van De Sijpe.

 

Instructeur of trainer wordt in het Koreaans sabum genoemd en dit betekent hetzelfde als 'sensei'.

 

Sabum Tom Van De Sijpe heeft bij de Vlaamse trainersschool (Bloso) het diploma Trainer B behaald en heeft zwarte gordel in zowel het Olympische taekwondo als ITF Taekwon-Do. Hij is erkend als 'international instructor' en heeft ervaring in andere martial arts waaronder karate, kickboxing, tangsoodo en kempo.

 

Hij was Vlaams kampioen Olympisch taekwondo en nam deel aan verscheidene internationale wedstrijden.

 

 

CLUBGESCHIEDENIS

Voor de club startte..

 

Sabum Tom Van De Sijpe begon zijn reis in de martial arts als 12-jarige enthousiasteling in 1992 bij de Aalsterse karateclub 'karate-do'. In 1995 ontmoette hij echter Johan De Groodt, die de ITF Taekwon-Do club 'Horangi' in Moorsel leidde. Door de meer dynamische manier van trainen en het toelaten van contact bij sparren was de keuze snel gemaakt. De trainingen waren hard maar de sfeer in de club was opperbest.  De club moest enkele jaren later noodgedwongen stoppen en Tom trainde daarna onder verschillende trainers waaronder Olivier Bisback, Steven Van Daele, grandmasters Beom Jhoo Lee en Frank Vanberghen, ... 

 

Lede

In april 2005 werd de club 'Daeryon Lede' opgericht en kreeg in 2008 de naam 'Won-Hyo'. De trainingen gingen door in de gemeentelijke sporthal 'Den Ommegang' in Lede. In 2015 werden de trainingen verhuisd naar het plaatselijke jeugdhuis maar door de sluiting van dit jeugdhuis drong er zich in 2016 noodgedwongen een nieuwe verhuis op.

 

Verhuis Lede - Aalst

In september 2016 werd de club een erkende Aalsterse club in gingen vanaf dan alle trainingen door in sportcomplex 'De Schreef'. In 2019 werd de overstap naar sporthal 'De Voorstad' (KTA) gemaakt.