Kickboxing

 

Bij kickboxing denken velen direct aan thaiboxing, maar dit klopt niet volledig. Net zoals in andere martial arts (karate, taekwondo, jiujitsu,..) bestaat dit uit verschillende stijlen.

 

Pointfighting: (ook wel sport-karate genoemd): hier is het de bedoeling om je tegenstander te raken met een hand- of voettechniek. Wanneer er een punt is gescoord, wordt het gevecht stilgelegd en herbegonnen. Het is niet toegelaten je tegenstander te kwetsen, de nadruk ligt op het punten maken.

De toegestane technieken zijn: bokstechnieken, beenvegen, en traptechnieken boven de gordel. In Won-Hyo trainen we daarenboven de traditionele Koreaanse karatestijl (gebaseerd op moodukkwan tangsoodo) waar de efficiënste technieken uit beoefend worden!

 

Light contact: heeft dezelfde regels als pointfighting maar hier wordt het spel niet stilgelegd wanneer er punten worden gescoord. De wedstrijd loopt verder tot de tijd om is.

 

 Kick light: heeft dezelfde regels als light contact, maar er mogen wel low kicks (op het bovenbeen) worden gegeven.

 

Full contact: heeft dezelfde regels als light contact, maar zoals de naam het zegt mag er wel zwaarder contact worden gemaakt. Wedstrijden worden beslist op punten of knock-out.

 

K1: heeft dezelfde regels als full contact, maar er mogen wel low kicks (op het bovenbeen) worden gegeven.

 

Thai boxing (muay thai): heeft dezelfde regels als K1 + gebruik van knieën, ellebogen, clinches en worpen.

 

 

Bij club Won-Hyo wordt er getraind op pointfighting, light contact en full contact. Als lid kan je aan wedstrijden pointfighting, light contact en kick light deelnemen.

Kledij kickboxing & karate

Tijdens de trainingen draag je het clubuniform of een kickboxingbroek + club t-shirt. Net zoals het beschermingsmateriaal kan je dit bestellen bij de hoofdtrainer of via info@won-hyo.be

Beschermingsmateriaal  • Bokshandschoenen (10 oz)
  • Voetbeschermers
  • Scheenbeschermers
  • Kruisbescherming
  • Tandbescherming
  • Hoofdbescherming

Debutanten (van 6 jaar)

dinsdag & donderdag van 19u tot 20u

Lidgeld (inclusief verzekering) € 150 / jaar


Kadetten (van 9 jaar)

dinsdag & donderdag van 19u tot 20u

Lidgeld (inclusief verzekering) € 150 / jaar


Junioren (vanaf 13 jaar) & senioren (vanaf 18 jaar)

dinsdag & donderdag van 20u tot 21u

Lidgeld (inclusief verzekering) € 175 / jaarRekeningnummer:

BE75 0014 9380 5151