Taekwon-Do

 

Taekwon-Do is een verdedigingssport / krijgskunst (martial art) die ontwikkeld werd door de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Deze leerde op jonge leeftijd karate en heeft zich grotendeels op deze technieken gebaseerd om een nieuwe methode te ontwikkelen. Taekwon-Do werd daarom vroeger ook 'Koreaans karate' genoemd. 

Je kan Taekwon-Do op 2 manieren beoefenen:

 

Traditioneel Taekwon-Do:

Dit zijn de klassieke bewegingen, waar de nadruk wordt gelegd op zelfontplooiing, discipline en zelfverdediging. Er wordt veel belang gehecht aan correcte lichaamshouding, ademhaling en spiercontrole. 

Sport Taekwon-Do:

Hier is het de bedoeling om te winnen van een tegenstander door punten te maken met hand- en beentechnieken.

 

Er zijn 2 stijlen: light contact (ITF: dat heel dicht aanleunt bij kickboxing) en het Olympisch taekwondo (voornamelijk beentechnieken).

Kledij

 

Het uniform in Taekwon-Do heet 'dobok' (Koreaans voor kimono / gi). Het is belangrijk dat je het juiste uniform aanschaft. Er zijn verschillende soorten uniformen van andere federaties, die bij ons niet geldig zijn! Je kan hiervoor meer informatie vragen bij administratie@won-hyo.be of op de training.

 

Je draagt dit uniform tijdens de trainingen 'traditioneel Taekwon-Do'. Tijdens de lessen sparring Taekwon-Do / kickboxing mag je ook een kickboxinguniform of kickboxing-broek of short met een club-tshirt dragen.

 

Op alle activiteiten van traditioneel Taekwon-Do dragen alle vrouwen een volledige dobok met daaronder een witte tshirt. De heren dragen een dobok zonder tshirt. 

 

Materiaal

  

Taekwon-Do & Kickboxing Pointfighting

 

  • ITF dobok (uniform)
  • Open handschoenen (Taekwon-Do ITF - semi-contact - pointfighting)
  • Voetbeschermers
  • Scheenbeschermers
  • Kruisbescherming
  • Tandbescherming
  • Hoofdbescherming